2015. február 25., szerda

Organikus keresőoptimalizálás 2

Google keresőoptimalizálás

Googleoptimalizálás

A keresési optimalizáció ma már szinte kizárólag a piacvezető cég által fejlesztett keresőmotorok kegyeinek keresésére irányul. A magyar nyelvterületen az internetes keresések 95 %-ában a Google rendszerében történnek, így nem csoda, hogy relevánsnak az a találati pozíció számít, amelyet ez a program az élmezőnyben való szereplésre érdemesnek talál.

Hogy a kulcsszavas TOP helyezések megszerzése realitássá váljon, kélt dolgot elengedhetetlen megtenni.

  1. Megfelelően tartalmas honlapot kell építeni, és a tartalmát keresőbaráttá kell tenni.
  2. Olyan linkprofilt kell építeni a weboldalunk számára, amely kvázi elhiteti a keresőalgoritmusokkal, hogy ez egy fontos, és az adott kulcsszóra nézve releváns tartalmú oldal.
Itt nyilván nem az algoritmusok kijátszásáról vagy öncélú befolyásolásáról van szó. Ezeket a programokat tojásfejű és kockafejű fejlesztők tökéletesítik immár több mint másfél évtizede, ne gondoljuk hogy túljárhatunk a mesterséges intelligencia szintjén álló szoftverek eszén. De azt megtehetjük, hogy rátereljük a figyelműket arra, ami valóban jó.

Optimalizálni - szerves összefüggésben

Eredményesen akkor optimalizálhatunk egy oldalt, ha mind a tartalomoptimalizálást, mind a linképítést egyazon stratégia részévé tesszük. Azaz a tartalmat már annak tudtában fejlesztjük, hogy tudjuk-ismerjük linképítő lehetőségeinket. A linkprofil hálózatát képező rendszert pedig úgy alakítjuk ki, hogy magába integrálja a támogatott oldalt. Azaz ne külön legyen az optimalizált website és külön az őt körülvevő webhálózat, hanem maga a céloldal szerves részét képezze az általunk számára épített webkörnyezetnek.

Ennek elérésére számos lehetőség áll rendelkezésünkre.
Elárulni a sok eljárási finomságot azonban nincs szándékunkban, lévén ezek legféltettebb szakmai titkainkat képezik.

Amit mégis megoszthatunk az érdeklődőkkel, az részben itt érhető el:



Az eredményes Google-helyezés-javítás az átgondolt keresőoptimalizálás módszereinek a segítségével történik. Eközben a honlapoptimalizálás és linképíztés eljárásai organikus egészt képeznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése