2015. május 22., péntek

Közvetett, másodlagos linképítés

közvetett linkek
Másodlagos linképítés
A keresőoptimalizálásnak nem csupán a számos szakmai leírásban szereplő és a Google-Seo marketing specialisták által előszeretettel alkalmazott módszerei léteznek. A népszerű és bevett eljárások közös jellemzője, hogy mind kifejezetten célratörő és kulcsszó-orientált. Ami érthető is: ki az, aki ne szeretne minél rövidebb idő alatt minél jobb eredményt elérni. Bele tehát a közepébe!

Ám létezhet más felfogás is. Saját módszerem komplexebb: természetesen nem vethetem el én sem a kulcsszavas helyezések javítására közvetlenül törekvő mozzanatokat, de mellettük egyre gyakrabban és egyre nagyobb számban alkalmazom a diszperzív és derivált linképítő módszereket. Ezeknek meg az a közös jellemzője, hogy kerülgetem a forró kását ilyen megoldásokkal:

  • küldök ugyan linket a céloldalra, de abban nincs kulcsszó 
  • a főoldal vagy kulcsszavas aloldal helyett egy teljesen jelentéktelen belső oldalt linkelek
  • egyáltalán nem küldök linket a céloldalra, hanem helyette egy olyan honlapot linkelek, amelyik linkeli a céloldalt
  • nem küldök sehová semmilyen linket, de megfelelő szövegkörnyezetben sok helyen leírom a céloldal nevét, link rákötése nélkül megadom a domain vagy egyes oldalak URl-jét, használom azokat a szavakat, amelyek csak a céloldalra jellemzőek (és a konkurens weblapokon lehetőleg nem szerepelnek)
Tapasztalatom, hogy a Google az ilyen másodlagos hivatkozásokat végigtapogatva egyre magasabbra értékeli az optimalizálásom alatt álló honlapot és ez idővel a helyezések alakulásában is megmutatkozik.

Google helyezés javítása közvetett módszerekkel: diszperzív (szóródásos) és derivált (másodlagos; származtatott) linképítés. Google kulcsszavak, honlapoptimalizálás és kreatív linképítés, weboldal helyezés javítása, keresőmarketing, google seo marketing