2018. február 1., csütörtök

Hogyan írjunk SEO-zott posztot laptop témában?

SEO laptop szöveg
Keresőoptimalizált poszt laptop témában

Így optimalizáljuk a laptop szervizt


Az elektronikus marketing egyik legérdekesebb ága a keresőoptimalizálás, a tartalommarketing. Művelőjének nagyfokú kreativitásra van szüksége ahhoz, hogy a laptop mellett a lehető legtöbb hasznos kulcsszót belesűrítse az optimalizált szövegbe. A SEO szövegek és PR cikkek megírásának nehézségei:

  • A megfelelő téma kiválasztása releváns kulcsszavakkal.
  •  A kulcsszósűrűség betartása. (Nehéz nem túlhasználni a laptop, szerviz, notebook szavakat.)
  • Az olvasók számára élvezhető írás megalkotása, SEO kritériumok megtartása mellett.
  • +Századik alkalommal is elővenni ugyanazt a témát, más megközelítésben.

Előny-e a szaktudás?


Kétségtelen, hogy az informatikában, hardveres téren jártas író némi előnnyel indul a poszt megírásakor, azonban a nyers ismeretek élvezhető átadása nem mindig vág egybe a linképítési célokkal. Kényelmes a helyzet akkor, ha a SEO fő-koordinátor határozza meg előre az egyes posztok témáját, az elkészült művet pedig alapos vizsgálatnak veti alá, mert bizony gyakran megesik, hogy a szerviz munkáját ismertető posztban vagy egyes munkafolyamatok leírása közben a kelleténél többször előfordul a laptop, hardver, csere, processzor stb. szó. Az elkészült szöveget tehát többféle ellenőrzésnek is alá kell vetni. Némi könnyítést jelent, hogy a pusztán linképítési célokat szolgáló posztok nyelvezetét, stílusát (már ha van ilyen) és megfogalmazását nem szükséges részletekbe menően áttanulmányozni, csiszolni. Megjegyzendő, hogy nem is biztos, hogy a mennyiségi és minőségi munka összeegyeztethető, bár értelemszerűen erre kellene törekedni.

Hogyan írjunk jó SEO posztot?


A posztírás talán legfontosabb lépése a jó témaválasztás. Persze egyéntől függ, hogy ki hogyan áll ehhez. Vannak olyan írók, akik a szabad kéz hatására tudnak kényelmesen és jól dolgozni, míg mások a konkrét téma meghatározása után tudják megkezdeni az anyaggyűjtést. A laptopszerviz kapcsán meglehetősen kettős a helyzet, hiszen vannak olyan munkák és hardvertípusok, melyekről több ezer posztot is írhatunk: processzor, videokártya, szoftver, operációs rendszer. Vannak viszont olyan elemek, melyek tárgyalása nem érdemel hosszabb kifejtést, a harmadik, negyedik poszt után ismétlésekbe bocsátkozik a SEO szakember, ilyenek: laptop billentyűzet, laptop töltő, akkumulátor.

A jó laptopos poszt tehát elsősorban akkor értékes, ha felépítését tekintve megfelel a kritériumoknak:


  • Cím, alcímek, url egyeztetése
  • Releváns leírás
  • Alt és title tagok becsületes kitöltése
  • Releváns kulcsszavak a megfelelő sűrűségben
  • Legalább egy külső link, egy megbízható forrásra, szigorúan nofollow.




Hogyan írjunk megfelelő módon és mértékben SEO-zott posztot laptop témában a laptop szerviz számára? A laptop szerviz weboldal kívánt pozíciójának eléréséhez a Google kereső találati oldalán, megfelelő minőségű, jól megírt és megfogalmazott, SEO-zott posztok írására van szükség, melyet szakemberek tudnak tökéletesen elkészíteni, akik a linképítés minden fázisával tisztában vannak. Ha szeretnél további anyagokkal megismerkedni, az alábbi témákat ajánljuk számodra: SEO szolgáltatás, kulcsszavak sűrűsége, szakszerű linképítés, profi tartalommarketing Dell laptop akku témában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése