2021-12-30

Blogbejegyzések optimalizálása a twinoxide.hu oldalon vízkezelésre

Honlap optimalizálás ivóvízkezelés témában a szakmai weboldalon


Blogbejegyzés optimalizálása
TwinOxide weboldal blogbejegyzései
A twinoxide.hu weboldal ivóvízkezelés és fertőtlenítés kulcsszavakra szeretne előkelő helyet elfoglalni a Google kereső találati listáján. Ahhoz, hogy a kívánt keresőkifejezésekre és kulcsszavakra a honlap releváns legyen, a megfelelő módon optimalizálni kell, nemcsak a statikus oldalakat és a főoldalt, hanem a blogbejegyzéseket is.

Hibák a blogposztok elkészítésekor


A TwinOxide oldalának bejegyzéseinek áttanulmányozásakor több hibát is felfedeztünk. Egyes szövegek elképesztően hosszúra sikerültek, mások pedig rendkívül rövidre. A SEO attribútumok hiánya eltörpült amellett, hogy a szöveg folytonos volt, törések és formázás nélkül. Az utolsó két poszt 1-1 bekezdésnyi.

Az említett két cikk címe csupa nagybetűvel szerepelt, ami már eleve rossz pont a Google keresőjének szemében, hiszen nem szereti a túlzott figyelemfelkeltést. A címek ezenkívül túlzottan hosszúak és lényegében egyetlen szó az eltérés köztük.

Mivel a posztokat a Google már indexálta, így az URL és cím változtatására nem volt mód, csak a kapitálist változtattuk normál írásmódra.

Az első és legfontosabb teendőnk megfelelően optimalizált, releváns szöveg készítése volt, mely illeszkedik a már meglévő bekezdésben lévő szöveghez, foglalkozik a vízkezeléssel és fertőtlenítéssel is. A megfelelő formázások elkészítése mellett megadtuk a poszt descriptionjét, kulcsszavakat és kategóriát. Beillesztettünk fényképeket, kitöltve azok alt tagját.

Igazítás és optimalizálás


A véglegesítés során a fontosabb kulcsszavakat kövér és dőlt betűs formázással kiemeltük, emellett néhány külső oldalra mutató linket is beillesztettünk, szigorúan nofollow minősítéssel. Az elkészült blogposzt már nagy valószínűséggel kedvező elbírálásban részesül a Google keresője által.

Nem egészen egy héttel az elvégzett módosítások után láthatjuk, hogy a Google az új tartalommal indexálta az egyik oldalt, és a behelyezett képet is leltározta, tehát kereshetővé tette.

Sajnos a második poszt indexálása nem történt meg, ezért ezzel további foglalkozásra lehet szükség. A lehetőségek között szerepel a linképítés illetve a szociális hálókon történő megosztás általi indexeltetés kiprovokálása.


Blogbejegyzések és szövegek optimalizálása a twinoxide.hu weboldalon.  A blogbejegyzések optimalizálása nem csak a megfelelő kulcsszavak tekintetében fontos, mint például ivóvízkezelés vagy fertőtlenítés, hanem a szöveg alakjának és SEO leírásának is rendben kell lennie. További témák, melyekről érdemes lehet olvasni: honlapoptimalizálás szakszerűen, Google első hely, keresőoptimalizálás témmák, ivóvízkezelés optimalizálása, fertőtlenítés kulcsszó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése