2017. július 13., csütörtök

2017-es SEO trendek

SEO Google első hely
SEO stratégiák 2017

Valóban a mobil használhatóságot és a hangalapú tartalmat díjazza a Google?


A SEO szakemberek 2017-től figyelembe kell, hogy vegyék a Google törekvéseit, mellyel az AMP weboldalakat támogatják. Az internethasználati szokások változása eredményeképpen a Google keresések lényeges hányada mobil eszközről érkezik. Bár az asztali gépek egyelőre vezetnek, a folyamat beindult, ezzel a webfejlesztőknek, programozóknak és SEO szakembereknek is lépést kell tartaniuk.

AMP


Az AMP az angol Accelerated Mobile Pages rövidítése, tehát a gyorsított, mobil eszközre optimalizált weboldal. A weboldalak felépítése egyszerűbb, a tartalmak könnyen áttekinthetők a mobil verziónál. A SEO-s feladat, hogy a Google igényeit felmérje, és a szükséges változtatásokra felhívja a weboldalkészítők figyelmét, bár sok olyan aspektus van, mely alapvetőnek mondható a weboldalépítésben.

Az oldal betöltődésének idejét minimálisra kell leszorítani. A betöltődési idő fontos faktor a Google keresője számára, de az alapvető marketingstratégiák is a gyors elérést javasolják. A felhasználók jelentős része lemorzsolódik, ha az oldal 3 másodpercnél hosszabb ideig töltődik be.

HTTPS – nem csodafegyver


SEO szempontból a HTTPS-re váltásról szól a 2017-es év. Bár a legtöbb weboldal tulajdonosa gyorsan átállt erre a protokollra, különösen, miután a Google is több fórumon hangsúlyozta, hogy a találati listákon előkelő helyen szerepelhetnek a HTTPS oldalak. A v várakozások nem teljesültek, több oldal rontott is a helyezésein.

Adott pillanatban a SEO szakemberek véleménye megoszlik arról, hogy a HTTPS szükséges rossz vagy simán rossz. A biztonsági előírások betartását egyelőre csak a böngészők ellenőrzik, a Google a statisztikai mutatók alapján nem díjazza az ilyen átállást.

Optimalizálj a hangalapú keresésre


A 2017-es évben egyre több szakember optimalizálja az általa kezelt weboldalakat a hangalapú keresésre. Az USA-ban a felhasználók 41%-a használja a hangalapú keresést, ez a trend lassan Európát is elérheti. A hangalapú keresésre történő optimalizálás lényege, hogy a felhasználók által feltett kérdésekre próbáljunk választ adni, illetve a felhasználók által feltett kérdéshez hasonló szövegrészekre optimalizáljuk az oldalt.

A Google SEO szakmával kapcsolatban rengeteg hírt, ötletet és szabályt olvashatsz, ezek mindegyike megfontolandó, de egyik sem örök érvényű. Az egyes szabályok és megfigyelések inkább csak irányadók, törekedni kell a weboldal természetességére és sokszínűségére.


 2017-es SEO trendek mindenkinek, akit érdekel a Google kereső optimalizálás. A Google kereső számára optimalizált weboldalak 2017-ben a hangalapú keresésre és a mobil használhatóságra fordítanak figyelmet, ennek köszönhetően egyre több látogatót szerezhetnek. Néhány további olvasásra szánt téma: Google, helyezés, keresőoptimalizálás, tartalommarketing, https.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése