2021-02-23

Mire figyelj munkavédelmi ruházat vásárlásakor tavasszal?

 

munkavédelmi ruházat

A jó idő közeledtével egyre aktuálisabbá válik a kérdés, hogy milyen munkavédelmi ruhákat válasszunk. Ez a döntés már csak azért sem könnyű, mert a kínálat igen széles, nem csak gyártók, hanem ruházati típusok terén is. Ahhoz, hogy mégis könnyebben hozhassunk meg egy ilyen döntést, az alábbiakban összegyűjtöttük mire figyeljünk munkavédelmi ruházat vásárlásakor tavasszal.

Tavaszi munkaruha vásárlási szempontok

A megfelelő tavaszi munkaruha megtalálásához mindenekelőtt érdemes letisztáznunk néhány jellemzőt, amik alapján szelektálhatjuk az egyébként széles kínálatot az erre specializálódott szaküzletekben, vagy a munkavédelmi webshopban. Egy vásárlás előtt az alábbi szempontokat érdemes átgondolnunk:

  • leendő funkció
  • termék gyártója
  • ruha anyaga

Tavaszi munkaruha vásárlás funkció szerint

Ahogy a téli, nyári munkaruhák esetén, úgy a tavaszi ruháknál is elsődleges szempont, hogy milyen célra is szeretnénk vásárolni.

Például, ha otthoni kerti munkákhoz keresünk egy megfelelő munkavédelmi ruhát, akkor jó eséllyel számunkra a kertésznadrág nyújthat megoldást. Ezek a ruházati termékek ugyanis roppant strapabíróak, bizonyos szintig a nedvességnek is ellenállnak. Emellett az sem utolsó szempont, hogy számos praktikus zsebbel rendelkeznek, amiben akár kisebb kézi szerszámokat is tarthatunk, valamint a roppant könnyű tisztíthatóság.

Hasonló logika mentén, ha kinti rakodó munkához keresünk kifejezetten tavaszi viseletet, akkor egy szélálló és vízlepergető tulajdonságokkal bíró kabát, vagy dzseki nyújthat optimális megoldást.

Amennyiben az erősödő napsütéstől félve keresünk tavaszi munkavédelmi kiegészítőt, akkor egy-egy munkavédelmi szemüveg-, napszemüveg, vagy épp baseball sapka

Tavaszi munkaruha vásárlás gyártó szerint

 A megfelelő, megbízható és persze tartós munkaruha keresésekor számos gyártó termékével találkozhatunk. Ezek között ismert és kevésbé ismert, sőt jó eséllyel teljesen ismeretlen márkákkal is találkozhatunk. Utóbbiakat azonban érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen a nyomott árú, ismeretlen gyártók termékei gyakran össze sem hasonlíthatók minőségben a neves, piacvezető márkák portékáival.

Az alábbi néhány márka például abszolút megbízható, minőségi márkának tekinthető, így bátran válogathatunk termékeik között:

  • Portwest
  • Rock Safety
  • GILDAN
  • SOLS’S
  • KARIBAN

Tavaszi munkaruha vásárlás anyag szerint

A tavaszi munkaruhák esetében nem mindegy az adott ruha anyag összetétele is. E téren számos megoldást találhatunk, többek között válogathatunk:

  • pamut munkaruhák
  • poliészter munkaruhák
  • kevert szálas munkaruhák közül.

A fentiek mindegyike jó megoldást nyújthat számunkra a tavaszi változékony időszakban is, hiszen a hidegben jól szigetel, ám a melegebb délutánokon sem hevülhet túl testünk.

Összegezve

A fenti pár szempontot tehát mindenképp érdemes figyelembe venni, ha az ideális tavaszi munkavédelmi ruhát keressük, így ugyanis jobban szűrhetjük a széles munkavédelmi kínálatot.


cikkgyűjtő weboldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése