2024-06-30

Csirkemelles gombás borsós rizottó

rizottó recept

A rizottó egy olasz rizsétel, aminek rengeteg változata létezik, a most leírt verzió, egy igen gyorsan összedobható, tápláló ebéd vagy vacsora lehet, az egész család kedvence lesz. Nagyon finom és egyben laktató étel.

Hozzávalók

20 dkg rizs (gyorsrizst is használhatunk, ha időhiányban lennénk)
50dkg csirkemell
1 üveg csiperke (lehet friss gomba is 20dkg)
1 borsó konzerv
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma (egy kiskanál fokhagymakrémi s megteszi)
2dl száraz fehérbor
kakukkfű
5 dkg vaj
bors

A rizst a tasakon jelzett idő alatt kifőzöm, lehet 1-2 perccel kevesebb, hogy ropogósabb legyen. Természetesen ízletesebb az eredmény, ha hagyományos rizst pirítunk majd húslében kifőzzük, de idő hiányában sok esetben az első opció győzhet.

A felkockázott hagymát, és a zúzott fokhagymát, egy kis olívaolajon üvegesre sütöm, majd hozzáadom a csirkemellet. Amikor kifehéredett a hús, akkor sózom borsozom, ízlés szerint kakukkfűvel ízesítem. Ezt követően felöntöm két deci fehér borral.

Kb. 20 percig főzöm. Amikor a csirkemell már majdnem puha, mehet bele a gomba, illetve a borsó. Amikor minden megfőtt, akkor a vajjal összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a rizst, és együtt még egy két percig főzzük, vigyázva, hogy le ne ragadjon.

Tálalhatjuk a tetején reszelt sajttal, de ez el is hagyható. Jó étvágyat kívánunk hozzá, fogyassza egészséggel!

A rizs miatt nem épp kalóriaszegény étel, de épp ennek köszönheti a laktatóságát.

Ha fogyókúrázunk, akkor estére már semmiképp nem ajánlott a fogyasztása, de ebédre mértékkel azért fogyaszthatjuk. A mértéktartás egyébként is nagyon fontos, mert ha többet eszünk, mint amire a szervezetünknek szüksége van, akkor könnyen súlyfelesleg alakulhat ki rajtunk.

Ha gondjaink vannak a mértéktartással, akkor segítségünkre lehetnek a fogyasztószerek, mint a Genesis Sibutramine, Adipex Retard,Adipex-P. Ezek hatóanyagai csökkentik az étvágyunkat, azzal, hogy jóllakottnak érezzük magunkat.

Így kontrollálhatjuk, hogy mennyi kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, miközben nem kell állandóan az éhségtől szenvednünk. 

A termékek megbízhatóak, ha az eredeti gyártó által forgalomba hozott terméket szerzi be, nem pedig hamisítványt. Ezért mindig figyeljen arra, hogy csak eredeti adipex vásárlás mellett döntsön! A részletekről most Ön is tájékozódhat az Adipex-75 vélemények linkre kattintva!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése